Že deseti konec tedna zapored so protestniki v Hongkongu zahtevali več demokratičnih svoboščin, čeprav jim je policija prepovedala načrtovani pohod po mestu. Več sto protestnikov se je kljub temu zbralo v mestnem parku Victoria. Tam so se pogumno spopadli tudi z vročino in soparo in na koncu izsili dovoljenje za tamkajšnji shod. Policija pa ni niti naknadno izdala dovoljenja za protest v četrti Sham Shui Po, ki je soseska delavskega razreda, a se je vseeno odvil tudi tam. Večinoma so shodi minili brez spopadov z možmi v modrem, saj so protestniki razvili novo strategijo, kako se izogniti neposredni konfrontaciji s policijo. Kitajska je medtem v soboto pozvala Veliko Britanijo, katere kolonija je bil Hongkong, naj se ne vmešava v proteste. V petek je namreč britanski zunanji minister Dominic Raab poklical Lamovo in izpostavil potrebo po »neodvisni preiskavi« nedavnih dogodkov.

V soboto se je na protestih ponovno zbralo več deset tisoč ljudi tudi v Moskvi, kjer pozivajo k svobodnim volitvam. Po navedbah policije je na ulice prišlo 20.000 ljudi, nevladne organizacije medtem navajajo, da je bilo protestnikov okoli 50.000. Današnji shod so oblasti sicer odobrile in na njem niso aretirale nikogar. So pa po protestih aretirale več deset ljudi, ki so hoteli demonstrirati še pred uradi mestnih oblasti.

V Bukarešti pa se je v soboto na poziv Romunov na delu v tujini zbralo okoli 20.000 protestnikov na protivladnih demonstracijah z zahtevami po obračunu s korupcijo in proti policijskemu nasilju.