Starostniki so začeli "shode srebrnih las", kjer policiji in pisarni voditeljice Hongkonga Carrie Lam predajajo peticije v podporo demonstrantom. Več sto staršev in otrok pa se je zbralo na družinskih protestih pod geslom varujmo prihodnost naših otrok.

Kitajski letalski regulator je v petek ukazal letalski družbi Cathay Pacific, naj jim preda informacije o osebju, ki dela na letih na celinsko Kitajsko ter opozorila, da bo vsem, ki so vključeni v ali podpirajo nezakonite proteste, prepovedali letenje na celinsko Kitajsko ali preko kitajskega zračnega prostora. Sindikat kabinskega osebja te družbe je v ponedeljek sodeloval v napovedani stavki in podprl proteste.

Lokalne oblasti so predlog zakona o izročanju osumljencev kaznivih dejanj Kitajski, ki je bil povod za nasilne proteste, pred časom umaknile. Zavračajo pa druge zahteve protestnikov, kot je preiskava o domnevnem policijskem nasilju nad njimi. Lamova je v petek dejala, da meni, da "ne bi smeli popuščati, da utišamo nasilne proteste". Dodala je, da bi bilo za Hongkong prav, da se ustavi nasilje in da rečejo ne kaotičnemu položaju, v katerem se je Hongkong znašel v zadnjih tednih.

Lamova je tudi opozorila, da bi lahko protesti povzročili gospodarski kaos, ki bi lahko imel hujše posledice kot izbruh virusa sars leta 2003.