Vzdrževalce pokopališča je o vandalizmu v soboto obvestil oboževalec, ki se je v Macclesfieldu mudil, da bi se poklonil spominu na svojega vzornika. Opazil je, da so neznani storilci z groba odstranili kamnito ploščo, namenjeno polaganju rož in sveč. Kasneje so vzdrževalci pokopališča potrdili, da je prišlo do skrunitve groba ter da so ukradeno kamnito ploščo že nadomestili z novo.

Med oboževalci skupine Joy Division pa je medtem završalo, saj so se zbali, da so vandači tako kot leta 2008 ukradli ploščo s pevčevim imenom in datumom smrti ter zapisom Love Will Tear Us Apart, ki se nanaša na največjo uspešnico zasedbe. Da bi preprečili ponovno krajo, so tedaj oskrbniki pokopališča novo spominsko ploščo na njeno mesto preprosto zabetonirali.

Ian Curtis je umrl maja leta 1980, star 23 let, a zaradi dramatičnega vokala in surovih besedil še danes velja za glasbeno ikono. Leta 2007 je režiser Anton Corbijn njegovo življenjsko zgodbo predstavil v filmu Control, leta 2014 pa je pevčeva vdova Deborah Curtis izdala dobro sprejeto knjigo o njunem odnosu, še piše The Guardian.