Nesrečni Lambrecht je padel na 48. kilometru tretje etape dirke po Poljski. Kljub takojšnemu zdravniškemu posredovanju, oživljanju na mestu nesreče in helikopterskemu prevozu v bolnišnico v Rybniku je umrl na operacijski mizi.

Prireditelji dirke so zaradi tragične smrti oziroma v spomin na Lambrechta skrajšali današnjo četrto etapo dirke po Poljski, na kateri uspešno nastopata tudi Slovenca Luka Mezgec in Matej Mohorič, s 173 na 133,7 kilometra ter odpovedali vse spremljevalne prireditve, poleg tega današnji vrstni red ne bo štel v skupno razvrstitev.

V ospredju so današnjo etapo z ramo ob rami začeli Lambrechtovi moštveni kolegi ekipe Lotto-Soudal, se zaustavili na 48. kilometru v bližini usodnega padca ter se mu poklonili še z drugo minuto tišine.

Danes je tudi tožilstvo v Rybniku na jugu Poljske začelo preiskavo o vzrokih nesreče.

Lambrecht je veljal za velik up belgijskega kolesarstva. Rodil se je v Gentu in prve vidne uspehe dosegel na enodnevnih klasikah. Bil je četrti na Valonski puščici, peti na Puščici Brabanzona in šesti na dirki Amsteld Gold Race. Na lanskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku je na cestni dirki do 23 let osvojil srebrno medaljo.

Junija lani je podaljšal pogodbo z ekipo Lotto do 2021, imel pa je eno ključnih vlog v moštvu na večetapnih dirkah; 24. avgusta bi moral drugič v karieri nastopiti na Vuelti po Španiji.