»Ob pogledu na lestvico bi poudaril, da ne gre le za razliko v točkah med Olimpijo, Mariborom in Domžalami. V slovenski ligi igrajo tudi drugi klubi, ki pošteno in dobro delajo. Ne sme se gledati le rivalstva Olimpije in Maribora. Naš tekmec Triglav je zasluženo tretji, novinec Tabor Sežana je sposoben premagati tudi Domžale. Ne bi favoriziral nobene ekipe. Če bi gledali le lestvico, je Olimpija trenutno morda edini favorit za naslov prvaka, a prvenstvo je še dolgo in bomo videli, kaj se bo dogajalo do konca,« se je razgovoril trener nogometašev Olimpije Safet Hadžić, ko smo ga vprašali za komentar lestvice po štirih krogih. Na njej je Olimpija prva z desetimi točkami, državni prvak Maribor predzadnji že s sedmi točkami zaostanka, Domžale pa zadnje zgolj s točko.

Ko ima Olimpija na igrišču enajst nogometašev, je spektakel zagotovljen. Igra napadalno, hitro in agresivno. Je superiorna, samozavestna, psihično stabilna in gledljiva, zato navdušuje navijače. To je tudi selektiven nogomet, ki na površje izstreli najboljše posameznike in jih je tudi lažje prodati. Ob spektakularni predstavi proti Triglavu sta stoječe ovacije gledalcev požela Dalmatinca, strelec dveh golov Ante Vukušić in zelo nadarjeni Luka Menalo, ki se v igri odlično ujameta. Ime slednjega so navijači vzklikali že med tekmo v Stožicah, saj je izjemno atraktiven igralec. Deluje, kot bi igral na turbopogon. Je neverjetno hiter, spreten v preigravanjih, asistira in zabija gole.

Pri nekaterih igralcih Olimpije je očitno, da jim misli uhajajo tudi k prestopnemu roku in odhodu iz Ljubljane, zato niso dovolj zbrani in delajo napake. Stefan Savić je šel v tekmo preveč nonšalantno, Tomislav Tomić in Macky Bagnack sta naredila nekaj hudih napak ter otroku Olimpije Davidu Tijaniću podarila tretji gol za Triglav. Asmir Suljić je poškodovan.

Maribor je po štirih krogih še brez zmage (poraz in trije remiji), ker je na domači sceni neverjetno neučinkovit. Dosegel je le tri gole. Vsak toliko sta jih zabila njihova otroka, 21-letni Ajdovec Luka Štor v dresu Aluminija, potem ko je bil v Ljudskem vrtu odpisan, in 19-letni Belokranjec Aljoša Matko, ki je na posoji v novem prvoligašu Bravu.

Domžale so si že tretjo sezono zapored privoščile, da si zaradi nastopov v Evropi pridelajo takšen zaostanek v slovenski ligi, da se ne morejo vključiti v boj za naslov prvaka. Trener Simon Rožman ugotavlja, da ekipa po evropski tekmi ni sposobna preklopiti na slovensko ligo, za kar pa je največji krivec prav trener. Največja težava Domžal je obramba, ki je letos na sedmih tekmah prejela že 16 golov, čeprav so kupili reprezentančnega vratarja Grego Sorčana, z Gabrom Dobrovoljcem in Tilnom Klemenčičem pa imajo najbolj izkušen štoperski dvojec v ligi.