V naselju Podova v občini Rače-Fram je okoli pol četrte ure zjutraj izbruhnil požar v industrijskem objektu, velikem kakšnih tisoč kvadratnih metrov. »Objekt je bil tudi zaradi velikosti zahteven za gasiti, dodatna težava je bila, da so nas pozno klicali. Ob našem prihodu je bil namreč požar že zelo razvit,« je pojasnil vodja intervencije Goran Korošec iz PGD Podova. Zaradi kovinske strukture objekta se namreč ni slišalo, da gori, najbliže živeči, gre za lastnike stavbe, so se zbudili šele ob pokanju šip.

Težavo so gasilci imeli tudi zaradi dostopa do objekta, ker je zmanjkalo elektrike, se vrata niso odprla, zato jih morali odpreti na silo, kar je intervencijo dodatno upočasnilo. »Pri tako velikem objektu porabimo ogromne količine vode, zaradi pomanjkanja smo aktivirali dodatna gasilstva društva, ki so na požarišče dovažala vodo,« je opisal Korošec. Skupno je pri intervenciji sodelovalo kakšnih 60 gasilcev, poleg PGD Podova še poklicni iz Gasilske brigade Maribor, ter gasilci PGD Rače, Spodnja in Zgornja Gorica, Starošince, Šikole in Fram. V roku ene ure so imeli ogenj pod nadzorom.

Nevarnosti za bližnje hiše in stanovalce ni bilo, na intervenciji se ni poškodoval noben gasilec, so pa gospoda, najverjetneje gre za lastnika proizvodne hale, ki živi v sosednji zgradbi, zaradi vdihavanja dima odpeljali v bolnišnico. O vzrokih požara Korošec ne more ugibati, saj je bil ob prihodu prvih gasilcev požar je preveč razvit. Objekt je v celoti pogorel, z njim pa tudi vsi delovni stroji. Policisti danes še opravljajo ogled, podrobnosti vključno z višino gmotne škode bodo tako še sporočili.