Pred leti sta dva Ljubljančana na tak način zabredla v matičnem Arsenalovem pubu v Londonu. Po nekajurnem druženju je vrhovni čistilec vecejev na stadionu enemu izmed njih svečano predal gumijaste rokavice, s katerimi je čistil sanitarije igralcev. In trenerja Wengerja. A nazaj na domače trate. Aluminij – Rudar v prvi slovenski ligi. Rudar brez Škofleka in trenerja Sulejmanovića, ki jih je preporodil, a zaradi spora s tehničnim direktorjem Pušnikom odstopil, odstopil pa je tudi Pušnik. Razsulo v klubu. Na drugi strani stabilni Aluminij. Priložnost za tveganje staviti na zmago gostiteljev z več kot golom razlike, na kar je kvota s četrtkovih 4,75 sicer padla na 3,80! Enako velja za gostovanje Maribora pri Muri. Odkar se je vrnila v prvo ligo, Maribor Mure še ni premagal, lovi pa priključek v domačem prvenstvu. Za zmago z več kot golom razlike stavnica (še vedno) ponuja 4,75, kar s prvo tekmo skupno navrže 18,05! Redka priložnost.

Toliko bolj, ker se preostanek ponudbe zdi manj obetaven. Tabor – Domžale je prva nedeljska tekma. Domžale gredo v Sežano osvobojene spon Evrope, a ko so po lanskoletnem izpadu proti Ufi (gol Jokića) šle na gostovanje v Mursko Soboto, jih je Mura sesula s 5:1. Tekme se lahko spomnimo po spektakularnem golu Koutra, ko je z desno nogo žogo v gol porinil izza leve. A Tabor ni Mura, kvota na zmago Domžal pa se v danih razmerah niti ne zdi nizka – 1,65. Oziroma le nekaj nižja od 1,75 vredne stave na oba gol. Da bodo gostje zmagali z več kot golom razlike, je vredno 2,75, a se zdi igrati na to manj tveganja vredno od 4,75 za enako stavo v primeru Maribora.

In še nesrečna Olimpija, ki ji v goste prihaja na vsako priložnost prežeči Triglav. Olimpija verjetno brez Suljića. Relativno varno se zdi staviti na vsaj tri gole skupno, kar je vredno 1,65, medtem ko v smiseln hazard spada tudi stava, da bo Triglav zadel prvi, za kvoto 3,05. Štiri tekme skupaj navržejo pohlepnih 49,14.