Znanstveniki menijo, da bi bil lahko za življenje primeren planet, ki so mu astronomi dali oznako GJ 257d. Gre za planet, ki je od zvezde GJ 357 najbolj oddaljen. Na ostalih dveh naj bi bila temperatura previsoka.

Po navedbah AFP je planet potencialno primeren za življenje, če ima skalnato površje, je podobne velikosti kot Zemlja in je tudi približno enako oddaljen od svojega sonca kot Zemlja od Sonca. Ta razdalja naj bi omogočila najprimernejše temperature za obstoj vode na planetu.

Kot je dejal Luque, znanstveniki domnevajo, da je temperatura na planetu, ki je od GJ 357 oddaljen približno toliko kot Mars od Sonca, okoli minus 53 stopinj Celzija. »To je na prvi pogled nekoliko prehladno. A če ima ta planet atmosfero, bi ta lahko zadrževala toploto, ki jo dobi od sonca, kar pomeni, da bi voda lahko bila tekoča,« je pojasnil.

Znanstveniki domnevajo, da je novi planet velik približno toliko kot Zemlja ali največ dvakrat večji.

Sicer to ni edini planet razmeroma blizu našega osončja, na katerem bi po ocenah znanstvenikov morda lahko obstajalo življenje. Leta 2016 je odmevalo odkritje le štiri svetlobna leta oddaljenega planeta Proxima b.