Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, vse kaže na poraz kandidata Johnsonove konservativne stranke proti kandidatu liberalcev, ki zavrača brexit in podpira obstanek Združenega kraljestva v Evropski uniji.

Johnson se že sedaj sooča s precejšnjo opozicijo v 650-članskem britanskem parlamentu proti njegovim načrtom o izvedbi brexita do 31. oktobra za vsako ceno, če bo treba tudi brez dogovora. S poslancem manj pa bo to še težje uresničil.

Nadomestne volitve v tem okrožju sredi Walesa sicer potekajo, ker je bil dosedanji konservativni poslanec Chris Davies odpoklican. Bil je obsojen zaradi poneverbe stroškov.

Sam sicer zatrjuje, da je šlo za napako in da je mislil, da dela prav. Za položaj se poteguje ponovno, vendar pa ima po poročanju AFP največ možnosti kandidat liberalnih demokratov.

Liberalci so že prej imeli poslanca v tem okrožju, zdaj pa se njihovemu kandidatu glede na ankete obeta 43 odstotkov glasov. Konservativci naj bi prejeli 28 odstotkov, stranka Brexit Nigela Faragea 20, laburisti pa osem odstotkov glasov. Za poslanski položaj se sicer poteguje šest kandidatov, rezultati pa naj bi bili znani v petek.