Bončina je v tokratnem prodajnem postopku za nakup Medijskih toplic dobil pet ponudb. Komisija je maja pregledala vse ponudbe in se odločila pozvati vse ponudnike k izboljšanju ponudb. Ponudbo sta izboljšala dva od petih potencialnih kupcev Medijskih toplic.

Ločitvena upnica Nova KBM, ki ima v stečaju priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833.000 evrov, pa je takrat navedla, da se bo do konca julija opredelila glede prispelih ponudb.

Ponudbe za nakup Medijskih toplic so oddali samostojni podjetnik Janez Burica, ljubljanska Akustika Group, Vila Gasner iz Bistrice pri Tržiču, ljubljanski Bau Projekt in Global leasing. Ta se ukvarja s financiranjem vozil in nepremičnin ter odkupom in prodajo rabljenih vozi.

Bončina je na februarski javni dražbi skušal Medijske toplice, ki propadajo že desetletje, prodati za 678.900 evrov, potem ko jih je pred enim letom skušal prodati za 895.384 evrov, a je bilo zbiranje ponudb neuspešno. Ocenjena likvidacijska cena za Medijske toplice je medtem nekaj več kot 909.000 evrov.

Medijske toplice, ki se razprostirajo na 24.000 kvadratnih metrov površine in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo od leta 2009 in so v zelo slabem stanju. Hotel je v klavrnem stanju in izropan, prav tako bazeni, med drugim nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode.

Po besedah Bončine je bilo podanih prek 17 kazenskih ovadb proti neznanim osebam zaradi odtujitve in poškodovanja tujega premoženja. Vse je uničeno, uporabna je še samo lokacija, je še dejal.

Trenutno kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je hkrati dolžno vzdrževati okolico.