Osma igralka s svetovne lestvice Stephensova, leta 2017 tudi zmagovalka odprtega prvenstva ZDA, je gladko (2:6, 5:7) izgubila proti Švedinji Rebecci Peterson, nekaj več odpora je rojakinji Hailey Baptiste nudila Keysova, ki je klonila z 2:6 in 6:7, 15-letna kvalifikantka Gauffova pa je izpadla proti 84. igralki z lestvice WTA, Kazahstanki Zarini Dijas, ki je slavila s 6:4, 6:2. »Iz vsakega poraza se nekaj naučim za naprej. Rekla bi, da je bila to zame dobra izkušnja,« je o tem dejala Gauffova, sicer 146. na svetovni lestvici.

Ogrevalni turnir na trdi podlagi za odprto prvenstvo ZDA je tako izgubil edino igralko iz "top 10" in najstniško senzacijo Gauffovo.

Stephensova, ki je leta 2015 prav v Washingtonu osvojila svoj prvi turnir WTA, je še osmič v desetih nastopih na turnirjih WTA (ne grand slamih) izpadla z eno zmago ali manj. »Lahko bi igrala bolje, a bilo je zelo vroče, razmere so bile težke. Toda po drugi strani grejo lahko stvari samo na bolje,« je prepričana 26-letna Stephensova, ki se je konec lanskega leta po štirih letih sodelovanja razšla s trenerjem Kamaujem Murrayjem, zadnja dva meseca jo vodi Sven Groeneveld.