V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne nevihte, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici Slovenije. Šibka burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zvečer bodo še možne posamezne močne nevihte z nalivi in točo.

Obeti: V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo čez dan od severozahoda razširile nad večji del Slovenije. Hladneje bo, čez dan bo prehodno zapihal severni do severovzhodni veter. V soboto bo povečini sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Neizrazita vremenska motnja se zadržuje nad Alpami. V višinah nad naše kraje ob šibkih zahodnih vetrovih doteka topel in razmeroma vlažen zrak. Napoved za sosednje pokrajine: V četrtek bo v krajih vzhodno od nas in ob morju povečini sončno, drugod bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi nevihtami.