Glasbenika so aretirali 3. julija skupaj s tremi udeleženci pretepa v Stockholmu 30. junija. Rockyjevega telesnega stražarja so medtem že izpustili. Tožilstvo trdi, da je Rocky skupaj z dvema drugima družno napadel 19-letnika na ulici z brcami in udarci, med drugim s steklenico.

Tožilci imajo na voljo številne posnetke, na katerih je videti, kako glasbenik pretepa 19-letnika na tleh. Pred pretepom naj bi prišlo do prepira okrog slušalk. Posnetki sicer tudi kažejo, kako je pretepeni skupaj s prijateljem nadlegoval glasbenika in druščino.

Odvetnik Slobodan Jovicic je zatrdil, da je glasbenik ravnal v samoobrambi, na sodnem zaslišanju pa je bil poleg matere obtoženega celo ameriški posebni odposlanec za talce Robert O'Brien. "Predsednik me je prosil, naj pridem in podprem te ameriške državljane in prizadevamo si, da jih čim prej pripeljemo domov," je po poročanju AFP dejal O'Brien.

Trumpu so morali razločiti, da sta sodna in izvršna veja oblasi med seboj neodvisni

Za raperja se je namreč zavzel ameriški predsednik Donald Trump, ki je javno pozival švedsko vlado, naj posreduje in ga spravi iz zapora. Trumpu je verjetno kdo prej razložil, da sta sodna in izvršna veja oblasti med seboj neodvisni, vendar pa je za vsak primer to storil še nekdanji švedski premier Carl Bildt.

Bildt je v prispevku za Washington Post izrazil začudenje, da je Trump ogorčen zaradi uličnega pretepa, po drugi strani pa ignorira umor novinarja Džamala Hašodžija. Podučil ga je, da kot nekdanji premier ve, da predsednik vlade normalne demokratične države ne more ukazovati sodstvu.

Trump je javno pozival premierja Stefana Lofvena, naj posreduje pri Rockyju ter izražal razočaranje, ko se to ni zgodilo. To se dogaja v času, ko Trumpa v ZDA obtožujejo rasizma zaradi odnosa do demokratskih kongresnic in temnopoltega kongresnika iz Marylanda. Za posredovanje naj bi ga zaprosila prijatelja Kim Kardashian in Kanye West.