Po nastopih v srebrni evropski ligi, v kateri so Slovenke zasedle drugo mesto in v zlatem nizu proti Romuniji izgubile možnost, da bi v prihodnji sezoni nastopale v elitni zlati ligi, je italijanski strateg na slovenski klopi svojim varovankam namenil tri tedne počitka.

Prejšnji teden so se dekleta zopet zbrala v Kranjski Gori in začela priprave na evropsko prvenstvo. Z delom v prvem tednu in tudi z začetkom drugega tedna treningov je Chiappini zelo zadovoljen: »Dekleta so na priprave prišle v dobri formi. Mislim, da smo jim pripravili pravilen program, da so lahko zadržale formo. Lahko rečem, da že od začetka lahko vidim zelo motivirano ekipo in da smo v prvem tednu treningov opravili dobro delo.«

»Zdaj smo začeli drugi teden priprav, za nami je dober trening in vidim, da nam stvari, ki smo jih vnesli v delo prejšnji teden, že uspeva prenesti v igro. Kdo ve, morda lahko že čez nekaj dni to povsem obvladamo. Pred nami je sicer še veliko trdega dela, ampak trenutno smo osredotočeni le nase, na naše sposobnosti,« je za Odbojkarsko zvezo Slovenije še dejal Chiappini.

V evropski ligi Chiappini zaradi študijskih obveznosti ni mogel računati na korektorico Izo Mlakar, ki se je priključila izbrani vrsti, tudi ona je visoko motivirana: »Igralke smo zelo motivirane in se zelo veselimo vsakega tedna in komaj čakamo na evropsko prvenstvo. Mislim, da zelo dobro treniramo, prvi teden je za nami, zdaj smo drugi teden tu v Kranjski Gori in vzdušje je zelo dobro. Mislim, da vse dobro kaže.«

Dekleta bodo v Kranjski Gori, tradicionalni pripravljalni bazi slovenskih odbojkarskih reprezentanc, ostala do konca tedna, nato pa se bodo za nekaj dni preselila v Maribor. V četrtek, 8. avgusta, bo ekipa odpotovala na Madžarsko, kjer jo čakajo prve pripravljalne tekme.