Ewan je slavil tretjo etapno zmago na letošnjem Touru.

Drugo mesto v sprintu je pripadlo Nizozemcu Dylanu Groenewegnu, tretje mesto pa Italijanu Niccolu Bonifaziu.

Bernal si je rumeno majico vodilnega oblekel po petkovi skrajšani etapi in jo v soboto ob podpori ekipe, tudi lanskega prvaka Valižana Gerainta Thomasa, brez večjih težav ubranil. Bernal je najmlajši končni zmagovalec Tour de Franca po povojnem obdobju in drugi najmlajši v zgodovini dirke, mlajši je bil leta 1909 le Luksemburžan Francois Faber. Dvaindvajsetletnik Bernal je ob tem osvojil tudi belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

Drugo mesto v skupnem seštevku je osvojil lanski zmagovalec Thomas, tretjega pa Nizozemec Steven Kruijswijk. Slednji je nizozemski ekipi Jumbo-Visma prikolesaril prve zmagovalne stopničke na Touru in druge v sezoni. Premierne za moštvo na tritedenskih preizkušnjah je letos osvojil Slovenec Primož Roglič na dirki po Italiji.

Pod drugi rekord se je podpisal slovaški zvezdnik Peter Sagan. Zeleno majico najboljšega po točkah je namreč osvojil sedmič v karieri, kar ni uspelo še nikomur. Do letos si je prvo mesto delil z Nemcem Erikom Zablom.

Pikčasto majico najboljšega hribolazca je osvojil Francoz Romain Bardet, najboljša ekipa po 21 etapah je španski Movistar.

Francoski junak dirke po Franciji je zagotovo Julian Alaphilippe, ki je rumeno majico nosil 14 dni, izgubil pa jo je šele v petek v Alpah. Razglasili so ga za najbolj bojevitega kolesarja letošnjega Toura, 21 etap je končal na končnem petem mestu.

Dirko sta uspešno končala oba Slovenca, Jan Tratnik in Matej Mohorič, oba člana Bahrain-Meride. Pod najboljšo etapno uvrstitev se je v deveti etapi podpisal Tratnik, ko je bil po begu tretji. Idrijčan je nase opozoril tudi danes, ko se je podal v beg in pred glavnino vztrajal najdlje od četverice.