Uprava RS za zaščito in reševanje je sporočila, da je zabeležila 33 dogodkov, v njih pa je posredovalo 20 gasilskih enot. Gasilci in komunalne službe so posredovali v občinah Grosuplje, Koper, Piran, Izola, Ankaran, Ptuj, Tolmin, Brežice, Gornja Radgona, Lenart, Krško, Cerkno, Ljubljana in Rače-Fram.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Močnejši nalivi bodo možni predvsem v južni polovici Slovenije, napovedujejo v agenciji za okolje.

V Italiji neurje zahtevalo smrtno žrtev

V mestu Fiumicino v bližini mednarodnega letališča Leonardo da Vinci je umrla 27-letnica. Sunek vetra je prevrnil njen avto, ki je nato padel v kanal. O neurju z dvema smrtnima žrtvama poročajo tudi iz drugih delov države.

Neurje je v Fiumicinu povzročilo veliko gmotno škodo. Za nekaj ur so morali zapreti tudi tamkajšnje letališče, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Je kot po kakšni vojni," je posledice neurja komentiral župan te občine Esterino Montino.

O gmotni škodi in poplavah poročajo tudi iz Rima. Zaradi nekaterih poplavljenih stavb so morali gasilci iz stanovanj evakuirati ljudi. Voda je zalila tudi podzemno železnico, zaradi česar so morali začasno zapreti dve postaji.

V Toskani je neurje povzročilo gmotno škodo in poplave. Najhuje je bilo v pokrajini Arezzo, od koder poročajo o moškemu, ki je umrl zaradi zemeljskega plazu. V bližini Bolzana na Južnem Tirolskem je med ekstremnim gorskim tekom strela udarila v 45-letno Norvežanko, ki je kasneje umrla za posledicami poškodb.

Vremenoslovci za danes svarijo pred neurjem v Lombardiji, Venetu, Liguriji in Laciju.

Na avstrijskem Štajerskem odkrivalo strehe

S Tirolske poročajo o številnih poplavah in zemeljskih plazovih. Na avstrijskem Štajerskem je odkrivalo strehe, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Gasilci so morali na avstrijskem Štajerskem posredovati več kot stokrat. Na strehah številnih hiš je nastala velika gmotna škoda, hkrati jih morajo čim prej popraviti, saj so za danes napovedane nove nevihte.

S Tirolske poročajo tudi o številnih porušenih drevesih.