"Imam občutek, da bi to lahko znova dali na dnevni red, bilateralno, tako da bi obe državi imeli win-win situacijo," je dejal po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina.

Hrvaška je tovrstna pričakovanja izrazila že večkrat, čeprav že več kot leto dni velja sodba arbitražnega sodišča o meji med državama, ki je Zagreb ne spoštuje.

Radman je ob tem dejal, da sta tako Hrvaška kot Slovenija članici EU postali brez rešenega spora o meji.

Na vprašanje, ali bi morala Hrvaška zagovarjati reševanje dvostranskih vprašanj s sosednjimi državami, ki so na poti v EU, še preden "bi dobile vstopnico" za vstop v unijo, pa je dejal, da je "v interesu Hrvaške zaprtje vseh dvostranskih vprašanj, še posebej zaradi naše zgodovine".

Izpostavil je, da ima Hrvaška kot članica Nata in EU ter v okviru prihodnjega predsedovanja Svetu EU odgovorno vlogo pri spodbujanju reševanja vseh odprtih vprašanj.

Glede torkovega obiska novoizvoljene predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen v Zagrebu, pa je ocenil, da bi morali na Hrvaškem izpostaviti, da država sodi med "tri top članice EU". Meni, da je njen obisk tudi izraz spoštovanja premierju Andreju Plenkoviću, ki je bil pogajalec EPP na pogovorih o glavnih položajih EU.

Radman je vodja hrvaške diplomacije postal 19. julija v okviru obsežnejše rekonstrukcije vlade. Na položaju je nasledil Marijo Pejčinović Burić, ki bo jeseni prevzela položaj generalne sekretarke Sveta Evrope.