»Menim, da imamo lahko veliko več trgovine z Veliko Britanijo - trikrat, štirikrat ali petkrat več,« je dejal Trump. Ob tem je ocenil, da je bila zaradi odnosov Londona z EU doslej trgovina med državama »ovirana«, in da niso mogli »imeti več trgovine«.

Tiskovni predstavnik britanskega premierja pa je sporočil, da sta oba voditelja v telefonskem pogovoru izrazila zavezanost, da bosta državi pripravili »ambiciozen prostotrgovinski sporazum«, ter da bosta s pogajanji začeli čim prej po tistem, ko bo Velika Britanija izstopila iz EU.

Trump je ob tem Johnsona označil za prijatelja ter dodal, da mu je v telefonskem pogovoru čestital ob imenovanju za premierja. »Napovedujem, da bo imeniten premier«, je še povedal novinarjem po telefonskem pogovoru.

Velika Britanija se bo z ZDA in drugimi državami, ki niso članice EU, o trgovinskih sporazumih lahko pogajala po izstopu iz EU, ki naj bi se predvidoma zgodil 31. oktobra. Johnson, ki je položaj prevzel v sredo, je sporazum z ZDA označil za prioriteto. Izstop države iz unije pa napoveduje z ali brez dogovora.