Glasbeno navdahnjen je bil te dni še en svetovno znani športnik. Zvezda ameriške košarkarske lige NBA Shaquille O'Neal je namreč minuli teden kot didžej nastopil na najbolj znani hrvaški plaži Zrće. O'Neil, ki velja za največjega didžeja na svetu, saj je visok 216 centimetrov in tehta 150 kilogramov, je premierno nastopil na Hrvaškem v klubu Noa, v okviru festivala Pow Wow. Za njegov nastop so prodali 4500 vstopnic.

O'Neil je na Hrvaško z zasebnim letalom prispel v nedeljo na letališče Zadar, kjer je delil avtograme in se fotografiral z oboževalci, še isti večer pa je v klubu Noa poslušal set didžeja Gigija D'Agostina. Zanimivo, O'Neil naj ne bi imel nobenih posebnih želja glede hotela ali hrane, zaželel si je le, da so vizualni efekti na njegovem nastopu takšni, kot so bili na nastopu Gigija D'Agostina.

Košarkar je domačine navdušil s svojo simpatičnostjo, otok naj bi si ogledal z najetim skuterjem, na njem pa naj bi posnel tudi nekaj prizorov za dokumentarec Shaq Life. Shaq je na glasbeni sceni aktiven od leta 1986, svoj prvi raperski album Shaq Diesel pa je izdal leta 1993.