Čeprav je raper ves čas trdil, da je ravnal v samoobrambi, je bilo z več posnetkov in iz pričanj po mnenju tožilca razvidno, da je šlo za kaznivo dejanje povzročanja telesnih poškodb, za katero je na Švedskem zagrožena kazen do dve leti zapora. Čeprav se tožilec zaveda, da je tritedenski pripor, v katerem so se znašli raper in še dva soudeleženca, za njih osebno relativno dolga doba, naj bi preiskava potekala hitro, poleg tega pa naj bi bilo tveganje, da bi osumljeni v vmesnem času zapustili državo in se izognili sojenju, preveliko.

Pripor ASAP Rockyja je sprožil precej ogorčenja v ZDA, od koder prihaja. Na aretacijo se je odzval tudi predsednik Donald Trump in na poziv Kanyeja Westa in Kim Kardashian poklical švedskega premierja ter mu zagotovil, da raper ne bo zapustil države, prav tako je bil pripravljen sam jamčiti zanj, če ga izpustijo po plačilu varščine.

Razen obljube, da bo sojenje pošteno, Trumpu in raperju niso ponudili dodatnih ugodnosti, številni pa so prepričani, da gre za sistemski rasizem. Med njimi je tudi raperjeva mama, ki se boji, da njen sin v zaporu nima primerne prehrane. Sojenje se bo začelo 30. julija, v vmesnem času pa je raper moral odpovedati številne nastope na koncertih in festivalih.