V Belgiji so v severni občini Begijnendijk v četrtek namerili rekordnih 41,8 stopinje Celzija. V Nemčiji pa so v četrtek rekordi padali eden za drugim, na koncu so meteorologi potrdili rekordnih 42,6 stopinje v kraju Lingen na severozahodu države.

Francoski meteorologi so v četrtek pozno zvečer sporočili, da so poleg Pariza, kjer so izmerili rekordne 42,6 stopinje, lokalne vročinske rekorde podrli tudi drugod po državi. V mestih Lille in Amiens na severu države so izmerili po 41,5 stopinje. Za Lille to pomeni štiri stopinje več kot dosedanji rekord, za Lille pa tri stopinje.

Zaradi hude vročine so danes odpovedali več vlakov med Parizom, Londonom in Brusljem, več jih je imelo zamude. Družba Eurostar je tudi odpovedala vlake med Parizom in Londonom, saj so imeli težave z elektriko ne pariški postaji Gare du nord.

Družba Thalys, ki upravlja z mednarodnimi vlaki med Belgijo, Francijo, Nemčijo in Nizozemsko, pa je napovedala zamude vlakov.

V Evropi so z današnjim dnem prišle prve ohladitve. Parižani so se zjutraj zbudili pri okoli 25 stopinjah Celzija, dodatno pa jih je razveselil dež. Tudi v Veliki Britaniji je bilo danes hladneje.

V Belgiji sicer velja rdeči alarm zaradi vročine do sobote. Več muzejev je tako odprlo svoja vrata za starejše, da se lahko ohladijo ob občudovanju artefaktov.

Italijansko zdravstveno ministrstvo pa je izdalo rdeči alarm zaradi vročine za 14 mest, med njimi Milano, Verono, Firence, Genovo, Bologno in Neapelj.