Poskrbeli za izčrpano kuno

V sredo zjutraj so mariborski policisti med merjenjem hitrosti pod Pohorjem dobili prav poseben obisk. Kuno belico. Žival ni kršila omejitve hitrosti, saj se je po navedbah policistov komaj še privlekla do njih. Zdela se jim je poškodovana, a ran niso videli. Sledila je skupinska akcija. Da ne bi kosmatinke kdo povozil, so jo policisti odstranili s ceste, domačini pa so priskrbeli kartonasto škatlo, vodo in hrano. Kuna je hitro postala obcestna zvezdnica, saj so si jo prišli ogledat (in ovohat) tudi štirinožci. Policisti so na pomoč poklicali lovca iz družine Radvanje, ki jo je odnesel s seboj. Naknadno jih je obvestil, da kuna ni potrebovala veterinarja, da ni bila poškodovana in da si je še isti dan vidno opomogla. Za vsak primer so jo še dva dni zadržali na opazovanju, nato pa jo spustili v naravo. »Tudi to je del našega poklica,« so prijetnejšo plat nošenja uniforme opisali policisti.

Dobil je eno na oko

A ne jajčka za zajtrk, naj vas naslov nikakor ne zavede. Tako so policisti naslovili eno od novic v dnevnem poročilu. V torek zvečer je 45-letnik na parkirišču v Rogozi malce preveč »opletal« z avtomobilom in trčil v zraven parkiranega. Policisti so ugotovili, da je to počel pijan, zato so mu najprej dali kazen zaradi trčenja, nato pa ga zaradi vožnje pod vplivom alkohola poslali še pred sodnika. Ni pa to še konec zgodbe. Ker je povzročitelja neznani storilec še pred prihodom policista s pestjo udaril po očesu (po štajersko ga je »na oko«), so ti poklicali rešilca. Poleg obrazne modrice je povzročitelju nesreče poškodoval še ramo. Ali sta bila incidenta povezana, policija ni povedala, o napadu pa še zbirajo obvestila.

Iz ambulante odnesel televizijo

Od naših južnih sosedov prihaja neobičajna novica. In ne, tokrat se ni v morje zapeljal noben slovenski avtomobil. 29-letni Hrvat je v priporu zaradi kraje televizije. Mladenič je 23. junija vstopil v čakalnico zdravstvenega doma v Đurđevcu, s stene snel televizor in ga odnesel s seboj. Zdravstveni dom je oškodoval za okoli 400 evrov. Zdaj mu grozi zaporna kazen od šestih mesecev do petih let, zaradi ponovitvene nevarnosti pa je v priporu. Novica je pri bralcih na omrežjih izvabila smeh in nejevero, zelo kmalu pa tudi šale na račun korupcije v državi. »Če bi ukradel nekaj milijonov, bi bil na prostosti in še v saboru,« je duhovičil eden, drugi pa pristavil, da bo državo njegovo bivanje v priporu stalo več kot ukradena televizija.

V sodni dvorani tudi kosmata žrtev

Mešanček Tyson je pred dvema letoma še živel na verigi, ki se mu je globoko zažirala v vrat. Bil je podhranjen, pokrit z bolhami, odpadala mu je dlaka. Dobri ljudje so ga rešili in mu dali novo priložnost za srečno življenje. Nekoč zanemarjen in zlorabljen psiček je dobil svojo priložnost na sodišču, kjer trenutno spremlja sojenje nekdanjemu lastniku zaradi mučenja živali. Campeon, tako mu je danes ime, je namreč kot žrtev lahko prisoten med obravnavo, a mora biti miren. Enkrat je samo potiho zabevskal. Dvorana v Atenasu na Kostariki je bila ravno zaradi prvega takega primera v Latinski Ameriki nabito polna, poleg novinarjev so mnogi prišli podpirat štirinožno žrtev. Kuža si je po krutem odraščanju očitno skoraj povsem opomogel, namesto ovratnice pa danes nosi oprsnico.

Z 250 kg droge v prtljažniku v policiste

Avstralec je policiji zelo olajšal delo, ko se je v predmestju Sydneyja zaletel v policijska avta, parkirana pred postajo. S seboj je tovoril več kot 270 kilogramov metamfetaminov, na tržišču vrednih okoli 125 milijonov evrov. 26-letni Simon je po nesreči sicer pobegnil, a so ga možje v modrem po preučitvi posnetka kamere kmalu izsledili. Iskali so ga zgolj zaradi povzročitve nesreče, po pregledu prtljažnika, kar so opisali kot »najlažji zaseg drog v zgodovini«, pa so ga prijeli. »Za njim je res zelo, zelo slab dan,« je za medije pojasnil vodja postaje.