Policija je v začetku januarja prejela več prijav kaznivih dejanj goljufije, zatajitve in zlorabe osebnih podatkov, in sicer vse zoper 43-letno žensko. Kazniva dejanja so bila pretežno storjena pri najemu ali prodaji več stanovanj na območju Kopra in Ankarana, pri čemer se je storilka vedno predstavljala tudi kot pravnica in uspešna nepremičninska agentka. Po prijetju konec marca so zanjo odredili pripor, nato pa jo je sodišče obsodilo na slabi dve leti zapora, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Policisti so zaradi suma storitve dodatnih kaznivih dejanj ponarejanja listin ženski zasegli obsežno dokumentacijo in še nekatere druge predmete. Med temi so našli tudi večjo količino ključev, za katere še niso uspeli ugotoviti lastništva.

Glede na zgodovino in predkaznovanost storilke obstaja velika verjetnost, da ključi izvirajo iz kaznivih dejanj oz. da so to ključi raznih stanovanj, poštnih nabiralnikov, garažnih vrat ali zapornic za stanovanja ali hiše, ki jih je storilka uporabljala, oškodovanci pa še niso podali prijave. Policija je ob tem izpostavila, da storilka ni lastnica nobene nepremičnine in je vedno stanovala v najeti nepremičnimi.

Policija prosi vse, ki bi prepoznali omenjene predmete, da se zglasijo na policijski postaji Koper, kjer hranijo ključe.