V soboto bo dopoldne sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Soparno bo. Najvišje dnevne temperature bodo v severozahodni Sloveniji okoli 27, drugod od 29 do 34 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes popoldne in zvečer bodo ob nevihtah možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. Danes in v soboto bo po nižinah sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.

Obeti: V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Vročina bo popustila. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo še plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad severozahodno in srednjo Evropo je ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi zahodnih smeri zelo topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči so v krajih zahodno od nas še možne nevihte, drugod se bo delno zjasnilo. V soboto bo v krajih južno in vzhodno od nas še sončno in vroče. Drugod bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.