Okoli 2000 gledalcev, med njimi tudi dobrih sto iz Švedske, je v Športnem parku videlo všečno predstavo Domžal in neprepričljivo Malmöja. Igralci Simona Rožmana so bili blizu velikega presenečenja, saj so bili povsem enakovredni favoriziranim gostom iz Švedske, a so se tudi zaradi nezbranosti v napadu in napak v obrambi morali zadovoljiti z remijem (2:2).

Manjši naliv kakšni dve uri pred začetkom tekme v Domžalah ni prav nič ohladil razgretega poletnega ozračja. Ekipi sta na igrišče stopili v hudi sopari, kar pa se pri ritmu igre v uvodnih minutah ni pretirano poznalo. Ob živahnem začetku je pobuda pričakovano pripadla favoriziranim gostom, Domžale pa so poskušale z agresivnim pokrivanjem igro Malmöja ovirati že na njihovi polovici igrišča. Taktika se je izkazala za posrečeno, saj je nasprotnik izgubil zalet, nogometaši v rumenem pa so postajali vse pogumnejši in nevarnejši. Izpeljali so nekaj obetavnih protinapadov, ki pa so se po večini zaključili bodisi z neposrečeno zadnjo podajo bodisi z nenatančnim strelom mimo vrat. Napadalnejši pristop je naposled le obrodil sadove v 37. minuti. Tedaj je po podaji iz kota Senijad Ibričić v kazenskem prostoru zaposlil Shamarja Nicholsona, ta pa je z glavo premagal vratarja Malmöja Dahlina. A veselje gostiteljev je bilo kratkotrajno. Že minuto pozneje je zaradi poškodbe igrišče zapustil Slobodan Vuk, tik pred zaključkom polčasa pa je za izenačenje iz podobne situacije poskrbel Rasmus Bengtsson.

Dobro predstavo v prvem delu so Domžale še nadgradile v začetku drugega. Le tri minute so potrebovale, da so po domiselno izpeljanem protinapadu, ki ga je začel Tonči Mujan, nadaljeval Shamar Nicholson, s prefinjenim strelom pa uspešno zaključil Adam Gnezda Čerin, znova povedle. Vodilna ekipa švedskega prvenstva je znova zaostajala, a se znova tudi vrnila. Tokrat še hitreje kot po prvem zadetku. »Gole prejemamo iz individualnih napak,« je pred tekmo svaril trener Domžal Simon Rožman in nič drugače ni bilo tokrat, ko se je mimo Gregorja Sikoška sprehodil Lewicki in podal do Antonssona za 2:2. To je bil tudi končni izid obračuna, ki bi se za Domžale lahko končal zmagovito, če v 74. minuti ne bi gostujoči vratar z refleksi kot panter preprečil zadetka Podlogarju, v izdihljajih tekme pa še Gnezdi Čerinu. »Vidi se, da na igrišču med kluboma niso tako velike razlike kot v finančnem smislu. To smo tudi dokazali. Bili smo enakovredni, pravzaprav celo boljši. Priigrali smo si več priložnosti. Ostaja grenak priokus, a nič zato, na Švedsko gremo z mislijo na zmago,« je po tekmi povedal domači nogometaš Adam Gnezda Čerin.