Poljskega državljana, ki je počitnice na Hrvaškem izkoristili za tatvine, so prijeli v sredo v zgodnjih jutranjih urah, ko je poskusil vdreti v apartma v umaškem naselju Bašanija. Po prijetju so ugotovili, da je odgovoren za še deset kaznivih dejanj, je danes objavila policijska uprava hrvaške Istre na svoji spletni strani.

Osumljenec je od konca prejšnjega tedna v Bašaniji in Zambratiji pri Umagu vdrl v več počitniških hiš, iz katerih je ukradel denarnice, ure in mobitel, pa tudi avtomobilske ključe. Odpeljal je vozili volkswagen tiguan in touran s slovenskimi registracijami. Slovenska lastnika je oškodoval za več sto tisoč kun (več deset tisoč evrov).

Za več deset tisoč kun (več sto evrov) je oškodoval tudi dva slovenska državljana, ko je vlomil v počitniško hišo in ukradel štiri kolesa, od tega tri električna. Odtujil je tudi njun nahrbtnik, v katerem so bili dokumenti in oprema za plažo.

Med oškodovanci, ki so bili na območju Umaga, je še več slovenskih državljanov, ki so v preteklih dneh ostali brez mobitelov, ur, fotoaparatov, prenosnikov in denarja, so še zapisali. Kot so dodali, je 51-letnik odtujil tudi avtomobil polo puljske registracije ter oropal apartma, v katerem je bil eden njegovih rojakov.

Policisti so vsem trem lastnikom vrnili avtomobile, osumljenca pa so prepeljali v puljski pripor, so še zapisali.