Migrante, k prihajajo iz Slonokoščene obale, Gambije, Kameruna, Senegala in Tunizije, so namestili v begunski center na otoku, poročanje italijanskih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA. Skupina se je na pot proti Evropi odpravila pred tremi dnevi iz Libije.

Italijansko notranje ministrstvo je ob tem sporočilo, da je v Italijo od začetka leta prispelo 3418 migrantov, kar je za 81 odstotkov manj kot lani, ko ji je bilo v enakem obdobju več kot 18.000. Hkrati so iz države od začetka leta izgnali 3588 migrantov, večinoma državljanov Tunizije.

Italijanska vlada je sicer v sredo prestala glasovanje o zaupnici v povezavi z novim varnostnim paketom. Ta predvideva povišanje kazni za človekoljubne organizacije, ki kljub prepovedi vplujejo v italijansko pristanišče, s sedanjih 50.000 na milijon evrov. Hkrati naj bi olajšali postopek zaplembe ladij. Notranje ministrstvo v Rimu namerava pod drobnogled vzeti tudi financiranje nevladnih organizacij, ki v Sredozemskem morju rešujejo migrante.