Racman je prvi na spisku domnevnih članov hudodelske združbe, ki naj bi v klubu Marina Sauna Club (delovala je pod okriljem družbe Cratos) v Ajševici pri Novi Gorici za prostitucijo izkoriščala 413 deklet.

Koprsko sodišče je zanj že pred dvema tednoma odredilo pripor, vendar je še vedno na prostosti. Po navedbah koprske policijske uprave je za njim razpisana notranja tiralica, torej trajna odredba za privedbo. Evropski nalog za prijetje in predajo je vnesen v schengenski informacijski sistem. Mednarodne tiralice niso razpisali, kar pomeni, da ni objavljena v okviru Interpola.

Racman, tudi lastnik kinematografov Kolosej, je solastnik družb, ki so upravljale Marino. Sprva ni bil med osumljenimi, šele konec maja je sodišče razširilo preiskavo tudi nanj. Jože Kojc iz Spodnje Korene in Mariborčan Dejan Šurbek, ki lastniško obvladujeta Cratos, sta že v priporu, prav tako Vesna Ternavec, ki je bila vključena v pripravo odprtja kluba, odgovorna pa tudi za izbiro zaposlenih. Prav tako so priprti še trije v Gorici živeči romunski državljani. Drugi (še nepravnomočno) obtoženi se za zdaj smejo braniti s prostosti. Spomnimo, da so klub odprli v začetku avgusta 2014, aretacije pa so potekale januarja letos. Tožilstvo meni, da so obtoženi v tem času družbi Cratos na nezakonit način pridobili za najmanj 21 milijonov evrov premoženjske koristi.