Gajser ima šest dirk pred koncem sezone v boju za naslov svetovnega prvaka izdatno prednost. Na dirkah v Indoneziji pred tremi in dvema tednoma je namreč zmagal, s tem pa tudi utrdil vodstvo v skupnem seštevku.

V Semarangu je sicer Gajser dan pred tekmo padel na treningu in čutil bolečine v gležnju, a so ga zelo dobro usposobili za nastop. V Aziji je Gajser dobil 97 od možnih 100 točk, skupno je zdaj na prvem mestu s 538 točkami, drugi je Švicar Jeremy Seewer s 365, tretji pa največji tekmec Slovenca v prvem delu sezone Antonio Cairoli. A Italijan zaradi poškodbe v tej sezoni ne bo več dirkal, ostaja pri 358 točkah.

»Po vrnitvi iz Indonezije sem se hitro vrnil na trening. Vseeno je bilo lepo imeti konec tedna brez dirke, bil sem doma in si malo odpočil, zdaj pa že težko čakam dirko v Loketu. Steza mi ustreza, vedno pride veliko navijačev, tudi iz Slovenije, zato upam, da mi bo uspelo narediti dober rezultat,« pred koncem tedna na Češkem razmišlja Gajser.

Slovenski motokrosist je v Loketu najboljši izid doslej imel leta 2016, ko je bil drugi, lani in predlani pa je končal na tretjem mestu. V boj za točke se bo spet podal tudi drugi Slovenec v MXGP Klemen Gerčar, ki letos še ni prišel med najboljših 20, bo pa v Loketu skušal popraviti lansko 24. mesto.