Za Domžalami so v novi sezoni štiri tekme, izkupiček pa dve zmagi, remi in poraz. Samo v prvenstvu se je njihova mreža zatresla šestkrat, kar jih po številu prejetih zadetkov skupaj z novincem Bravom uvršča na rep prvoligaške razpredelnice. Še trikrat je bila njihova obramba izigrana na Malti proti Balzanu, ki se tako po kakovostni kot finančni plati ne more kosati z naslednjim evropskim tekmecem Malmöjem. »Obramba v prvem delu sezone ni takšna, kot bi si želel. Predvsem gre za individualne napake, ki se na tej ravni ne dopuščajo,« o največji težavi Domžal ta hip pravi njihov trener Simon Rožman.

Druga je taktične narave, saj je zaradi pretresa možganov, ki ga je utrpel pretekli teden proti Balzanu, še vedno vprašljiv nastop Mattiasa Käita. Estonski reprezentant je po odhodu Amedeja Vetriha edini defenzivni vezist, na voljo Rožmanu, ki se sooča z zdesetkanim kadrom na sredini igrišča. »To, kar imamo, imamo. Preizkušali smo različico z osrednjim branilcem, ker nam drugega ni preostalo. Imamo rezervni načrt, a verjamem, da bo Mattias nared, da se bomo lahko nasprotniku zoperstavili v najmočnejši zasedbi.« S Käitom ali brez v začetni postavi pa se Domžale proti Švedom ne bodo zoperstavile z obrambno postavitvijo. Kot se je slikovito izrazil Rožman, »bi to bilo samomorilsko, saj bi po nas padalo z vseh strani«.

Skandinavci na zelenico stadiona ob Kamniški Bistrici sicer prihajajo kot veliki favoriti in kot moštvo, ki je neporaženo že vse od aprila oziroma zadnjih 17 tekem. So vodilna ekipa švedskega prvenstva, ki je v 17 krogih prejela le tri zadetke več kot Domžalčani na vseh obračunih v novi sezoni. Trener Uwe Rösler razpolaga z dvajseterico enakovrednih nogometašev brez izrazitega zvezdnika in prisega na za slovenski prostor netipičen sistem 3-5-2. »Kratka analiza je pokazala, da gre za izjemno kompletno ekipo. Ima vse. Protinapad, kontinuiran napad, je agresivna, pritiska visoko na igrišču in je nevarna iz prekinitev. Ni zaman prva v švedskem prvenstvu. Vsak pozitiven rezultat bi bil fantastičen uspeh za našo ekipo in klub,« o današnjemu tekmecu spoštljivo govori Rožman.

Ne on ne njegovi pomočniki si Malmöja v živo niso ogledali, zaradi česar pa v taboru rumenih niso zaskrbljeni. »Imamo vse potrebne informacije. Ko gre za tako vrhunsko ekipo, se lahko z ogleda vrneš zgolj prestrašen oziroma razočaran,« ugotavlja trener Domžal. Prepričan je, da so Švedi kakovostno primerljivi z njihovim lanskim evropskim nasprotnikom Ufo, ki je izločila Domžale. »Razlika je v tem, da je bila Ufa še v pripravljalnem obdobju, medtem ko se švedsko prvenstvo igra od marca do novembra, zato bo Malmö v polnem pogonu. Tekmovalni ritem gre zagotovo njim v prid, saj mi šele zdaj zaključujemo priprave. V primerjavi z Ufo je tokrat pripravljenost zagotovo na strani Malmöja.«