Portoričane je ujezil korupcijski škandal v portoriški vladi, kaplja čez rob pa je bila objava prepisa guvernerjevih spletnih klepetov z enajstimi sodelavci. V njih so žalili volivce, ženske, homoseksualce, pa tudi žrtve orkana Maria, ki je po Portoriku pustošil septembra 2017.

Že skoraj dva tedna se v San Juanu, prestolnici od ZDA odvisnega ozemlja, zbirajo vse večje množice ljudi, ki zahtevajo guvernerjev odstop. Doslej največje demonstracije so v karibskem arhipelagu s 3,2 milijona prebivalcev potekale v torek, ko se je na ulicah San Juana zbralo okoli 500.000 ljudi. Med njimi so bile tudi znane osebnosti, kot so priljubljeni glasbeniki Rene Perez, Ricky Martin in Benito Martinez.

Časnik El Nuevo Dia in nekateri drugi mediji so v torek pozno zvečer poročali, da bo Rosselo po množičnih protestih danes popoldne odstopil. Na položaju naj bi ga nasledila sedanja ministrica za pravosodje Wanda Vazquez.

Predstavnik portoriškega ministrstva za pravosodje je v torek potrdil, da so v ponedeljek izdali tiralico za guvernerjem, ni pa pojasnil podrobnosti. Po pisanju časnika El Nuevo Dia so vseh 12 vpletenih v škandal s spletnim klepetom tudi pozvali, naj predajo svoje mobilne telefone.

Guverner je v nedeljo na facebooku objavil video posnetek, v katerem se opravičuje za napake in zagotavlja, da sliši ljudi. A takrat je dejal, da ne bo odstopil, temveč se le ne bo potegoval za drugi mandat.