Kje bo Gareth Bale nadaljeval svojo kariero, je te dni ena najbolj vročih tem v evropskem nogometu. Nekateri mediji nogometaša selijo nazaj k nekdanjemu klubu Tottenhamu, spet drugi ga v prihajajoči sezoni vidijo v dresu Paris Saint-Germaina, po zadnjih informacijah pa je celo blizu odhodu na Kitajsko.

Da je okoli Balea toliko govoric in ugibanj niti ni nenavadno, saj ga iz Reala Madrida podi tudi trener Zinedine Zidane, ki je pred dnevi javno razkril, da si nekdaj najdražjega igralca na svetu ne želi v moštvu. »Vsa mrzlica okoli Bala je neverjetna. Gareth je igralec Reala. Tu je zgodba zaključena,« je v intervjuju za Sky Sports povedal nogometašev agent Jonathan Barnett. »Če bo na njegov naslov prispela ponudba, ki mu bo ustrezala, se stvari lahko spremenijo in bo klub zapustil v enem dnevu ali pa enem tednu. A lahko se tudi zgodi, da bo igralec Reala še naslednja tri leta, ko se mu pogodba izteče.«

Bale se z Realom sicer nahaja na pripravah v ZDA, kjer se bodo Španci danes ponoči pomerili z Arsenalom. Verjetnost, da bi na tekmi zaigral tudi Bale, so po poročanju španskih medijev skoraj nične.