Pinot se je zmagi naproti odpeljal v zadnjih 500 metrih, ko nihče ni mogel slediti njegovemu ritmu.

Korak bližje končni zmagi pa je Alaphilippe, ki je zdržal ritem najboljših vse do konca. Njegov najbližji zasledovalec v skupnem seštevku Valižan Geraint Thomas je začel zaostajati en kilometer pred ciljno črto, Alaphilippe pa je vse skupaj obrnil v svojo prid. Ciljno črto je prečkal kot drugi in na račun bonifikacijskih sekund še povečal prednost.

Oba Francoza na prvem in drugem mestu je ločilo šest sekund. Thomas je za Alaphilippom zaostal 30 sekund, v skupnem seštevku pa zdaj zaostaja že dve minuti in dve sekundi.

Tretje mesto v današnji etapi je osvojil Nizozemec Steven Kruijswijk, moštveni kolega Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Vismi, ki je danes pokazala svojo moč. Pod vrh Tourmaleta sta namreč Kruijswijku pomagala Novozelandec George Bennett ter Belgijec Laurens De Plus, a Nizozemec ni uspel iztržiti več kot tretje mesto. Tretji je tudi v skupnem seštevku, za lanskim prvakom Thomasom zaostaja 12 sekund.

Današnja kraljevska pirenejska etapa je bila dolga vsega 117,5 kilometra. Glavno vprašanje je bilo, ali bo Alaphilippe po petkovi zmagi v vožnji na čas, po kateri je še povečal prednost v boju za rumeno majico, lahko zdržal ritem najboljših.