Zastoji so tudi na vzhodni ljubljanski obvoznici med priključkom Ljubljana vzhod, Zaloška cesta in razcepom Malence proti Dolenjski, potovalni čas se podaljša za približno 20 do 30 minut. Zastoji so tudi na dolenjski avtocesti med razcepom Malence in priključkom Šmarje Sap proti Novemu mestu.

Na posameznih odsekih na primorski avtocesti med Uncem in Brezovico proti Ljubljani se potovalni čas se podaljša za približno 20 minut, prav tako na štajerski avtocesti med priključkoma Celje - vzhod in Dramlje proti Mariboru. Kolone vozil so tudi na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški ter na cesti Ljubljana-Škofljica.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Jelšane, Metlika, Obrežje, Dobovec, Gruškovje in Zgornji Leskovec. Najdlje, do eno uro, vozniki čakajo za vstop v državo na mejnem prehodu Gruškovje, poroča prometnoinformacijski center za državne ceste.

Zaradi prometne nesreče je zaprt vozni pas na štajerski avtocesti med priključkom Fram in razcepom Slivnica proti Mariboru. Nastal je zastoj.