Ekscentrični ameriški režiser je na začetku meseca, na žalost ljubiteljev njegovega dela, vnovič potrdil, da se bliža koncu svoje filmarske kariere. Glede na to, da prihodnji mesec v kina prihaja že njegov deveti celovečerec Bilo je nekoč v Hollywoodu, kot režiser pa se namerava ustaviti pri okrogli številki deset, smo temu že zelo blizu. »Kar se tiče filmov, sem na koncu poti, v prihodnosti bi lahko pisal za gledališče in knjige o filmih, tako da bom vsekakor še naprej ustvarjalen. Preprosto mislim, da sem dal filmom vse, kar sem lahko dal,« Tarantinapovzema filmski portal Indiewire.

Tarantino: »Če ga posnamem, to ne bo polovičarsko delo

Ob tem je scenarist in režiser iz Tennesseeja ponovno spregovoril o morebitnem izdelku znotraj priljubljene franšize Zvezdne steze, o katerem se je začelo šušljati leta 2017. Producent J. J. Abrams je menda navdušen nad Tarantinovo idejo, pri produkcijski hiši Paramount pa že imajo osnutek scenarija, ki ga je na podlagi Tarantinove zgodbe spisal newyorški pisec Mark L. Smith (Povratnik, 2015; Overlord, 2018). »Ko sem sprva prišel na to idejo, sem si zamislil, da bi bil lahko zvezdnostezni film nekakšna vrzel, da bom nato vseeno posnel še enega, izvirnega. Ampak ideja o desetih filmih seveda ni smiselna, če so potem možne izjeme. Če bom posnel takšen film, to ne sme biti narejeno z levo roko. Sicer se še nisem povsem odločil, ampak obstaja možnost.«

Dvakratni oskarjevec, zlata kipca je prejel za scenarija filmov Šund (1994) in Django brez okovov (2012), pri tem seveda nekoliko goljufa. Desetico je v bistvu že dosegel, saj do številke devet pridemo le, v kolikor dvojec Ubila bom Billa štejemo kot en film, prav tako pa je bil "neizviren" že z Jackie Brown (1997), saj gre za adaptacijo pet let starejše knjige Elmorja LeonardaRumov punč.

Karl Urban: »Česa tako norega še nismo videli«

Kakorkoli, režiser, znan in pogosto kritiziran zaradi sočnih filmskih dialogov in eksplicitnega nasilja, bi tudi tokrat ostal zvest samemu sebi, film bi namreč nosil starostno oznako R (restricted), kar pomeni, da si mlajši od 17 let filma ne bi smeli ogledati brez spremstva časovno bolj izkušenega spremstva. Najbolj zagriženi ljubitelji Zvezdnih stez ideje o Spockovem preklinjanju in izdatnemu nasilju njim ljubih junakov sicer niso sprejeli najbolje.

V zvezi s tem je svoje mnenje na twitterju pristavil tudi igralec William Shatner, ki pravi, »da ne razume razburjenja, saj smo preklinjanje slišali že v nekaterih epizodah televizijske serije Zvezdne steze: Discovery. Zakaj se ljudje ne obešajo na to?«. V drugem tvitu pa se je 88-letni Kanadčan, kajpak najbolj znan po vlogi kapitana Kirka, režiserju zabavljaško javil za morebiten goli prizor. Za sodelovanje pri projektu naj bi se zanimala tudi ljubljenca občinstva Patrick Stewart in Jonathan Frakes.

O podrobnostih sicer zaenkrat v medijih krožijo le ugibanja, potrditi ne gre niti, kateri liki bi bili del zgodbe. Naj bi pa po poročanju portala Slash Film novozelandski igralec Karl Urban, ki je del zasedbe novega zagona franšize pod taktirko J. J. Abramsa, dejal, da je Tarantinova ideja »preprosto nora«, nekaj, kar »v Zvezdnih stezah še nismo videli«. »Sploh naj vas ne skrbi, da bi bil film preveč vulgaren ali kaj podobnega. Takšno starostno oznako želi le zato, da bi zares začutili posledice dogajanja. Če bo nekoga posrkalo v vesolje, bi ga lahko pred tem recimo videli razkosanega, ta možnost mu daje določeno širino. To je ena izmed stvari, ki mi je bila vedno všeč pri Deforestu Kellyju (op. a. igralec, ki je igral Leonarda McCoyja). Pogled v njegovih očeh me je že od majhnih nog navdajal z grozo, ujele so srhljivost vesolja.«