Kot je dejal, se je za Torino odločil zaradi razvoja nogometnega znanja, odločitev pa je sprejel, še preden ga je k temu spodbudil zvezdnik črno-belih Cristiano Ronaldo. Devetnajstletnik, ki je lani igral za Ajax, velja za eno največjih imen poletnega prestopnega roka, saj je postal najdražji branilec na svetu. Juventus je zanj odštel 85,5 milijona evrov. Mediji so ga sicer sprva povezovali s prestopom v Barcelono, ki naj bi si ga močno želela, a se je De Ligt naposled odločil za italijanske prvake.

»Za Juventus sem se odločil, ker je Italija ena najbolj priznanih držav za branilce. Juventus predstavlja velik korak naprej zame,« je svojo odločitev pojasnil za medije na današnji uradni predstavitvi. De Ligt je pred prihodom v Torino postal najmlajši kapetan v zgodovini Ajaxa, s katerim je lani osvojil tako nizozemski ligaški kot pokalni naslov.

Amsterdamski klub se je v pretekli sezoni presenetljivo prebil tudi med najboljše štiri v ligi prvakov. V četrtfinalu je izločil De Ligtov novi klub, pri tem pa je ravno mladi branilec dosegel odločilni gol. De Ligt bo zdaj v obrambi Juventusa igral ob veteranih Leonardu Bonucciju in kapetanu Giorgiu Chielliniju. »Sem mlad, a menim, da imam veliko izkušenj. Za prestop pa sem se odločil, ker si želim pridobiti še več izkušenj in se učiti od igralcev tu,« je dejal.

Cilj Juventusa je jasen - osvojiti prvi naslov v ligi prvakov po letu 1996. Klub od lanskega poletnega prestopnega roka gradi okoli Ronalda, letos poleti pa je poleg De Ligta pripeljal še druge okrepitve, med njimi Valižana Aarona Ramseyja in Francoza Adriena Rabiota. Menjal je tudi trenerja, to je postal izkušeni italijanski strateg Maurizio Sarri.

Med tistimi, ki so mladega Nizozemca prepričevali, da se pridruži italijanskim prvakom, je bil Ronaldo. Ta ga je k temu nagovarjal po junijskem finalu lige narodov, v katerem je Portugalska premagal Nizozemsko.

A to naj ne bi vplivalo na odločitev De Ligta. »Po finalu lige narodov sem bil že prepričan, da se želim pridružiti Juventusu. Še vedno gre za veliko pohvalo, ko te Cristiano prosi, da se pridružiš klubu, a na koncu to ni vplivalo,« je pojasnil.