Začetek uspešne zgodbe seže v leto 2017, ko se je v Trebnjem na spontan petkov večer formirala prva zasedba banda. Petorka se širši javnosti prvič predstavi že maja 2017 z organizacijo Čistilne akcije trebanjske lokomotive in koncertom Pr’ Cukru, ki je postal njihov tradicionalen.

Še v istem letu se fantje z vlakom odpravijo na svojo prvo turnejo, ki so jo poimenovali Balkan-Express Tour 2017. Sledilo je vse več klicev ter zasedenih vikendov. Poleg organizacije mnogih dogodkov, ki jih fantje ponujajo s svojim društvom, nova začrtana turneja in ustvarjanje avtorske glasbe ni izviselo.

Za letos so napovedali izdajo prvega albuma z naslovom NAJBOLJŠI HITI, ki ga bodo predstavili na novi poletni turneji po prelepih krajih Slovenije - MAT’KURJA TOUR 2019. Fantje pravijo, da navdih za avtorsko glasbo iščejo v vsakdanjih pripetljajih, mnogokrat pa do dobre ideje pridejo kar v Studiu Mars, kjer odlično sodelujejo s producentom Andrejem Mežanom.

Odločili so se, da bo prva naklada albuma NAJBOLJŠI HITI vsebovala le 100 kosov. Vsak od njih bo namreč personaliziran, kar pomeni, da bodo na vsakemu fonogramu podpisi članov s posvetilom, na zadnji strani pa bo napisana številka fonograma.

MAT’KURJA TOUR 2019 bo Drugi Vagon začel 2. avgusta Pr’ Cukru v Trebnjem, naslednji dan sledi nastop v Novem mestu v baru Regrčan. Po Dolenjski se bodo fantje na nedeljo, 4. avgusta, predstavili v slovenski prestolnici, kjer bodo igrali na ulici v centru Ljubljane.

Če vas zanima na katerih postajah bo v nadaljne ustavljal Drugi Vagon, lahko fantom sledite na družbenih omrežjih kot so Facebook, Instagram in Youtube, kjer se poleg formalnosti velikokrat pojavi tudi kakšna nagradna igra ali pa drugovagonska šala.