"Podrobnejše informacije bomo skupaj z ministrstvom za infrastrukturo predstavili na novinarski konferenci, ki jo načrtujemo predvidoma v začetku prihodnjega tedna," so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v Družbi za upravljanje investicij (DRI).

Z letališčem bo upravljala na podlagi pogodbe za izvajanje storitev obratovanja Letališča Edvarda Rusjana Maribor, ki jo je 2. julija sklenila z ministrstvom za infrastrukturo. "Upravljanje s strani DRI bo začasno - najkasneje do 31. decembra 2020. V tem času bo ministrstvo za infrastrukturo iskalo trajno rešitev glede nadaljnjega obratovanja letališča," so izpostavili.

Mariborsko letališče so danes zaprli, ker se je v sredo iztekel odpovedni rok za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem Aerodromom Maribor, novi upravljavec, državna družba DRI pa še ni pridobila obratovalnega dovoljenja.

Vlada se je namreč po tistem, ko je družba Aerodrom Maribor, ki je bila od začetka 2017 v posredni lasti kitajskega kapitala, enostransko prekinila pogodbo, sama pa ni pristala na pogoje za nadaljevanje najemnega razmerja, odločila, da upravljanje Letališča Edvarda Rusjana začasno preda v roke DRI, državnemu inženirskemu podjetju.