Enaintridesetletni in 195 centimetrov visoki Mulalić, ki se znajde na mestu branilca ali krila, se po dveh sezonah, v katerih je igral za aktualnega slovenskega prvaka Sixt Primorsko in bolgarski Balkan, vrača k Olimpiji. »Zelo sem vesel, da sem se vrnil v Zmajevo gnezdo. Z veseljem čakam, da se vse skupaj prične,« je ob podpisu sodelovanja dejal Mirko Mulalić, ki je v minuli sezoni z Balkanom osvojil naslov bolgarskega prvaka, z njim pa nastopal tudi v Fibinem evropskem pokalu. V slednjem je Mulalić zaigral na 13 tekmah in v 26,6 minutah igre dosegal 8,1 točko, 3,2 podaji in 2,2 skoka na obračun.

»Naše moštvo je s prihodom Mirka Mulalića močnejše za izkušenega slovenskega košarkarja, ki lahko na pomoč priskoči na dveh igralnih položajih,« pa je poudaril športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Le nekaj ur pozneje so iz ljubljanskega kluba sporočili še, da so dogovor sklenili še z enim povratnikom, in sicer Sašom Zagorcem, ki je pred dvema letoma s slovensko reprezentanco osvojil naslov evropskih prvakov. Petiintridesetletnik je lansko sezono začel pri moštvu Al-Riffa v Bahreinu, zaključil pa jo je pri poljskem Trefl Sopotu, za katerega je na trinajstih tekmah v povprečju beležil 13,8 točke, 5 skokov ter 1,7 podaje na srečanje v državnem prvenstvu Poljske.

»Kot smo napovedali, smo počasi začeli s sestavo moštva za novo sezono. To ni enostavno, glede na to, da smo imeli veliko igralcev pod pogodbo in zaradi česar je bilo potrebno najti način, da se korektno razidemo, kar menim, da nam je v večini primerov uspelo. V sredo smo podpisali dogovor z dvema igralcema, dvema domačima igralcema, Mirkom Mulalićem in Sašo Zagoracem. Mislim, da sta to igralca, ki lahko pomagata v uresničevanju ciljev, ki jih želimo doseči, saj imata oba veliko izkušenj z igranjem v ligi ABA in slovenskega državnega prvenstva. Verjamem, da se bosta vklopila v način igre, kakršnega bomo želeli gojiti v naslednji sezoni,« je v sporočilu za javnost dejal trener Cedevite Olimpije Slaven Rimac