Zgodba se je začela z dogodkom na družbenem omrežju facebook, naslovljenem Napad na Območje 51, vseh ne morejo ustaviti (ang. Storm Area 51, They Can't Stop All of Us, op. p.). Območje 51 je letalska baza ameriških letalskih sil v Nevadi, tam pa so v preteklosti izvajali skrivnostne vojaške projekte. S to bazo so povezane številne teorije zarote, nekateri pa verjamejo, da tam domujejo Nezemljani.

V opisu dogodka, ki je sprožil pravo spletno evforijo, so zapisali, da je cilj videti Nezemljane in da se, če tečejo kot liki risane serije Naruto, lahko izognejo nabojem, s katerimi jim bodo na območju poskušali preprečiti napad. Na facebooku je svojo udeležbo za dogodek, načrtovan za 20. september, potrdilo 1,4 milijona ljudi, več kot milijon oseb je zainteresiranih.

Nekateri so šalo vzeli smrtno resno

Čeprav je dogodek zastavljen kot šala, se predstavniki ameriškega vojnega letalstva ne hahljajo. Za Washington Post so povedali, da bodo v primeru poskusa vdora vojaško bazo zavarovali in pri tem uporabili vsa sredstva. Uporabnik facebooka Jackson Barnes pa je kasneje na stran dogodka zapisal: »Pozdravljena, ameriška vlada, to je šala, ne načrtujem izpeljave načrta. Mislil sem, da bi bila zadeva smešna in mi prinesla nekaj všečkov. Nisem odgovoren za to, če se ljudje res odločijo napasti Območje 51,« iz česar je mogoče sklepati, da je Barnes tisti, ki je na družbenem omrežju ustvaril odmevni dogodek.

Govorice o nenavadnem dogajanju na območju na jugu Nevade se pojavljajo približno od sredine preteklega stoletja, ko so tam začeli z razvojem vohunskih letal U2. Kljub temu da je ameriška vojska leta 2013 potrdila obstoj razvojne baze za skrivne tehnologije, teorije o prisotnosti Nezemljanov niso nič manj prisotne. Dogodka na facebooku, ki je privabil pozornost milijonov ljudi, niso spregledali niti zvezdniki. Kevin Jonas, eden od bratov iz glasbene skupine Jonas Brothers, je denimo tvitnil video plešočega vesoljčka in pripisal, da bo tako na rejvu po napadu na Območje 51. Da bomo videli, koliko pogumnežev se bo prikazalo pred letalsko bazo, bomo morali počakati do septembra.