Argentinski trener Madridčanov Diego Simeone očitno želi za prihajajočo sezono sestaviti izredno močan napad. Joao Felix, Alvaro Morata and Marcos Llorente so že podpisali pogodbe, med potencialnimi prišleki pa se sedaj ponovno omenja James Rodriguez. Spisek napadalcev je še bolj navdušujoč, če dodamo, da sta Atleticu že sicer na voljo Thomas Lemar in Diego Costa.

Rojiblancosi si seveda želijo dosegati več zadetkov, prav Kolumbijec Rodriguez, sicer član mestnega rivala Reala, bi lahko bil manjkajoči delček napadalske sestavljanke, saj zadetkom praviloma v enaki meri dodaja ključne podaje, čeprav se na posoji pri Bayernu ni naigral. Hkrati pa bi bil lahko takšen nabor zvenečih imen tudi preglavica, saj bodo nekateri morali greti klop več kot drugi. Je pa gotovo vsaj to, da konkurence pri rdeče-belih ne bo manjkalo, menijo pri Marci.

Italijani kupujejo pri ekipah, ki jih izločijo

Naši zahodni sosedje so znani po razmišljanju, da je potrebno kupovati pri ekipah, ki te izločijo. Ko je mladi Ajax v pretekli sezoni lige prvakov v četrtfinalu v Torinu presenetil Juventus, je pod drobnogled padel mladi osrednji branilec Matthijs de Ligt. Čvrst v obrambi, nevaren iz prekinitev in s karakterjem vodje. Slabih 75 milijonov evrov naj bi bili pripravljeni zanj odšteti pri italijanskem prvaku. De Ligta so poznavalci sicer povezovali tudi s prestopom v Manchester United, Barcelono ali PSG. Devetnajstletni Ajaxov steber obrambe je v 77 nastopih dosegel osem zadetkov, lani pa je postal najmlajši kapetan v zgodovini kluba. Z nizozemskim prvakom je sicer v treh sezonah med člani osvojil prvoligaški eredivisie in pokalno tekmovanje. Za nizozemsko reprezentanco je leta 2017 debitiral po vsega dveh odigranih ligaških tekmah. Danes ga v Torinu čaka zdravniški pregled, poroča BBC. Pri Juventusu so sicer pred tem že okrepili z Aaron Ramseyjem, ki zapušča Arsenal, na klop pa je sedel Maurizio Sarri, pred tem trener Chelseaja in Napolija.