»Naš trener je v soboto izjavil, da komaj čaka, da gre v bolnišnico. Mihajlović je držal besedo. V dogovoru z našo zdravniško ekipo in hematološkim oddelkom instituta Seragnoli je že v ponedeljek odšel v bolnišnico, dan prej, kot je bilo sprva dogovorjeno,« so zapisali pri Bologni v sporočilu za javnost.

Klub, ki ga je srbski strokovnjak rešil pred izpadom iz seria A minulo sezono, je ob tem sporočil Mihajloviću: »V napad od prvega trenutka, kot si obljubil. Mi smo s tabo. Forza, Siniša!«

Mihajlović je v soboto razkril, da je zbolel za levkemijo, zdravniki pa so odkrili, da gre za akutno obliko bolezni in da je nujna agresivna terapija.

Srb je prvo trenersko službo opravil prav v Bologni leta 2008, vrnil pa se je januarja letos in jo iz boja za obstanek popeljal do desetega mesta. V Italiji je sicer že od leta 1992, ko je kot nogometaš igral za Romo, Sampdorio, Lazio in Inter.

Po upokojitvi je leta 2006 začel kot pomočnik Roberta Mancinija pri Interju, prvič pa je sam vodil klub novembra 2008, in sicer ravno Bologno. Zatem je bil še trener Catanie, Fiorentine, Sampdorie, Milana in Torina. Mihajlović, nekdaj tudi nogometaš Borova, Vojvodine in Crvene zvezde, je bil srbski selektor od maja 2012 do novembra 2013.