Z novo sezono v prvi slovenski nogometni ligi smo v Dnevniku odprli glasovanje za najboljšega igralca sezone. Četrto sezono zapored bomo v sodelovanju s strokovnimi sodelavci po vsakem krogu objavili rezultate glasovanja in sproti seštevali točke. V strokovni komisiji ostajata Bojan Prašnikar in Tonči Žlogar, pridružil pa se jima je nekdanji reprezentant Matej Mavrič Rožič. V prvih dveh sezonah smo za najboljšega igralca razglasili kapetana Maribora Marcosa Tavaresa, nazadnje pa je plaketo prejel Rok Kronaveter.

Dnevnikovo žirijo je v uvodnem krogu najbolj prepričal kranjski vezist David Tijanić, ki je bil najboljši posameznik pri presenetljivi zmagi Triglava v Ljudskem vrtu. Tijanić je v prvem polčasu s pomočjo mariborskega branilca Saše Ivkovića načel mrežo državnih prvakov. Čeprav je tik pred odhodom na odmor po strelu z glavo zamudil sijajno priložnost za povišanje vodstva, je bil s svojo raznovrstno igro med najopaznejšimi nogometaši na igrišču. Tijanić je edinega gorenjskega prvoligaša okrepil leta 2017, ko sta ga v Triglav zvabila takratni trener Tonči Žlogar in športni direktor Siniša Brkić. Čeprav se je kalil tudi v Olimpiji, v Stožicah niso prepoznali njegovih sposobnosti. Lani pozimi je bil Tijanić tik pred odhodom na Poljsko, a je Wisla po opravljenem zdravniškem pregledu zavrnila sodelovanje. V novi sezoni bo eden glavnih adutov Triglava, ki želi obstati med prvoligaši. Navijači se spomnijo, kako je v minuli sezoni na začetku spomladanskega dela prvenstva z dvema goloma potopil Olimpijo in jo odrezal od bitke za prvaka.

Drugo mesto je osvojil napadalec Rudarja Žiga Škoflek, ki je v Domžalah zabil oba gola za velenjsko moštvo. Tretji je bil Endri Čekiči, ki je v Spodnji Šiški zadel prvi gol za Olimpijo v novi sezoni. Točke sta vpisala še napadalec Mure Luka Bobičanec (zadetek na gostovanju v Celju) in novinec pri Olimpiji Ante Vukušić, ki se v napadu bolje znajde kot Rok Kidrič.