V ponedeljek bo sprva zmerno oblačno, več sonca bo na vzhodu. Popoldne bo deloma sončno, predvsem v hribovitem svetu je možna kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem ob burji do 27 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo sončno, burja na Primorskem bo popoldne oslabela. V sredo bo deloma jasno, občasno bo več koprenaste oblačnosti. V gorskem svetu lahko popoldne nastane kakšna nevihta.

Vremenska slika: Nad večjim delom celine je pri tleh šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah s severozahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka razmeroma hladen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer se bo deloma razjasnilo, več oblačnosti pa bo ponoči ostalo v krajih zahodno od nas, v Benečiji bodo nastajale krajevne padavine. Burja ob Jadranu se bo nekoliko okrepila.

V ponedeljek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, ki jo bo več v krajih zahodno od nas. Predvsem v Alpah se bodo popoldne pojavljale posamezne plohe in nevihte. Ob Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.