Na postaji Tatre v občini Kozina je agencija za okolje med pol drugo in drugo uro že zaznala dobrih 20 milimetrov padavin, so opozorili v centru za obveščanje pri Upravi RS za zaščito in reševanje.

V naslednjih urah se bo nevihtna aktivnost po Sloveniji še okrepila. Zvečer pa se bo ozračje umirilo, so opozorilo meteorologov še povzeli v centru za obveščanje.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra močna neurja ponekod po državi tudi že ovirajo promet. Voznike center poziva k previdni vožnji in jih opozarja, naj se ne ustavljajo v predorih in pod nadvozi.

Promet na cestah je sicer pričakovano za počitniško soboto zgoščen, daljše čakalne dobe so za izstop iz države pred večino mejnih prehodov. Daljši, štirikilometrski zastoj je nastal na avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Ponoči se bo delno zjasnilo

Zvečer se bo ozračje umirilo. Ponoči se bo od zahoda delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo sprva sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek in torek bo večinoma sončno, popoldne lahko nastane kakšna ploha.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je pri tleh šibko območje visokega zračnega tlaka, nad Italijo pa je nastal plitev ciklon. V višinah doteka nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi občasno hladnejši in bolj nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V nedeljo bo sprva dokaj sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo, v krajih zahodno od nas pretežno oblačno. Popoldne bodo nastale plohe in posamezne nevihte, ki bodo bolj pogoste v krajih zahodno od nas.