Sewing je osebno poklical v London in okaral menedžerje, ki so si privoščili pomerjanje oblek v ponedeljek, ko je bilo na tisoče borznih posrednikov banke odpuščenih. »Pričakujem, da dva kolega ne bosta pozabila mojega klica,« je Sewing povedal za današnjo izdajo nemškega časnika Handelsblatt, ki ga povzema francoska tiskovna agencija AFP.

»Ne razumem, kako lahko nekdo pokliče krojače za pomerjanje oblačil v ponedeljek. Na isti dan pa smo morali povedati številnim sodelavcem na področju trgovanja z vrednostnimi papirji, da morajo oditi, ker zapiramo njihov oddelek,« je dejal.

Škandal je sprožila fotografija moških, ki iz pisarn odnašata vreče s poslovnimi oblekami. Sprva so mnogi mislili, da gre za oblačila odpuščenih delavcev, a se je izkazalo, da je šlo v resnici za pomerjanje.

Obleke za 13 tisoč evrov

Vsaka obleka znamke Fielding and Nicholson, narejena po meri, stane od 1200 funtov (1330 evrov) naprej, zgornje meje praktično ni.

Deutsche Bank se že več let bori z očitki, da ji je mar le za stalno rast in velike nagrade za vodilne menedžerje. Sewing pa je Handelsblattu zatrdil, da obnašanje londonskih menedžerjev »nikakor ne odraža naših vrednot«.

Odpuščanje v Deutsche Bank ta teden je del velikega prestrukturiranja, v okviru katerega bo banka zaprla ali odprodala velik del aktivnosti investicijskega bančništva. Osredotočiti se namreč namerava na svojo tradicionalno močno karto, to so korporativne stranke.

Skupno bo banka odpustila 18.000 ljudi. V letu 2022 bo tako imel ta bančni velikan po svetu še 74.000 zaposlenih. Načrt prestrukturiranja naj bi stal 7,4 milijarde evrov.