Space Oddity je kot singel izšel 11. julija 1969, je pa tudi na albumu z imenom David Bowie, ki je izšel 14. novembra 1969. Bowie je alter ego Ziggy Stardust ustvaril leta 1971, opustil pa ga je 1973. Pesem s tem imenom je tudi ena njegovih najbolj znanih del.

Podjetje Mattel je leta 2017 predstavilo prvo barbiko, ki nosi hidžab v čast ameriški sabljačici Ibtihaj Muhammad, ki je leta 2016 postala prva Američanka, ki je na olimpijskih igrah predstavljala to velesilo oblečena v hidžab. Marca 2018 so predstavili novo linijo punčk, ki je posvečena uspešnim ženskam, med drugim mehiški slikarki Fridi Kahlo. Januarja letos so objavili, da se bo Margot Robbie v novem filmu, ki ga bo producirala, prelevila v plastično lutko Barbie.

Vizualna podoba Barbie se je vseskozi spreminjala in razvijala. V zadnjih letih je Mattel na trg poslal lutke, ki predstavljajo različne rase in tipe postav. Tako je Barbie končno dobila tudi obline. Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP je Mattel v 60 letih skupno prodal več kot milijardo barbik.