Serena Williams in Simona Halep sta upravičili vlogi favoritinj v polfinalu Wimbledona, tretjega letošnjega teniškega turnirja največje četverice. Američanka se je uvrstila že v svoj enajsti finale v Londonu, Romunka v prvega. »Končno lahko rečem, da ljubim travo,« priznava 27-letna Simona Halep, ki je svoje največje uspehe dosegla na pesku, v zadnjih letih pa je postala univerzalna igralka. In borka, ki jo je v najboljši izvedbi težko premagati. Tega se zaveda tudi deset let starejša Serena Williams, ki je s 37 leti postala najstarejša finalistka Wimbledona v odprti teniški eri. »Simona igra neverjetno. Lepo je biti znova v finalu. Upam, da mi bo letos uspelo,« pravi Američanka, ki je morala lani v zadnjem dvoboju turnirja priznati premoč Nemki Angelique Kerber.

Prvi dve igri med Simono Halep in Elino Svitolino sta trajali 20 minut, obe je po številnih izmenjavah prednosti dobila Romunka. Izkazalo se je, da je zlomila odpor tekmice že na uvodu. Ukrajinka je dobila le štiri igre. »Dvoboj ni bil tako enosmeren, kot kaže rezultat. Številne igre so bile izenačene, a so šle v mojo korist,« je opisala Simona Halep, ki je bila boljša v ključnih trenutkih. Poznalo se je, da ima več izkušenj iz zaključnih dvobojev največjih turnirjev, imela je tudi večjo voljo in je bila bolj agresivna. Zasluženo se je uvrstila v svoj prvi wimbledonski finale. »Igrati zadnji dvoboj v Londonu je privilegij. Storila bom vse, da ga dobim,« obljublja lanska zmagovalka Rolanda Garrosa.

Dvoboj med Sereno Williams in 33-letno Barboro Strycovo je trajal manj kot uro. Čehinja je osvojila le tri igre. Skušala je uživati v trenutku, izvedla nekaj atraktivnih udarcev, a bila daleč od senzacije proti sloviti tekmici, sedemkratni wimbledonski zmagovalki, ki bo v soboto lovila že 24. lovoriko na turnirjih za grand slam.