Izjavo z opozorilom Iranu je objavil v video posnetku, v katerem je bilo v ozadju videti eno od teh letal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Spomnil je, da je Iran nedavno grozil z uničenjem Izraela ter dodal, da bi bilo dobro, da se Teheran zaveda, da lahko omenjena izraelska letala dosežejo vse dele Bližnjega vzhoda, vključno z Iranom in Sirijo.

To je še ena v vrsti opozoril Netanjahuja Teheranu v zadnjih tednih, potem ko se je Iran odločil, da po lanskem odstopu ZDA iz mednarodnega sporazuma o iranskem jedrskem programu ne bo več spoštoval delov tega sporazuma iz leta 2015.

Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA) je tako v ponedeljek potrdila, da je Iran obogatil uran nad zgornjo mejo 3,67 odstotka, ki je določena v sporazumu. Iran je ob tem v ponedeljek napovedal, da bo v 60 dneh izvedel tretjo fazo odstopa od sporazuma, če preostale podpisnice ne bodo našle načina, kako se upreti ameriškim sankcijam proti Teheranu. V okviru tretje faze bi Iran ponovno zagnal reaktorje s težko vodo, da bi lahko proizvajali plutonij.