Na skupščini KK Petrol Olimpija Ljubljana in KK Cedevita Zagreb, ki je bila danes za zaprtimi vrati v Ljubljani, so prisotni člani potrdili košarkarske govorice zadnjih tednov. Najprej so potrdili spojitev dveh klubov v novi klub KK Cedevita Olimpija Ljubljana s sedežem v Ljubljani. Za predsednika kluba je bil izvoljen predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik. Pričakovati je bilo tudi ime slovenske okrepitve. To je postal 27-letni slovenski reprezentant Edo Murić, ki je podpisal dveletno pogodbo, v kratkem pa bodo v klubu seznanili javnost z novimi okrepitvami. Podpredsedniki kluba so postali Igor Mervič, Andrej Slapar in Damjan Kralj, poleg njih pa nov upravni odbor sestavljajo še Emil Tedeschi mlajši, Zoran Stankovič, Jurij Žurej, Enzo Smrekar, Tomaž Berločnik in Emil Tedeschi. Upravni odbor je za direktorja kluba potrdil Davorja Užbinca, športni direktor pa je tudi formalno postal Sani Bečirović.

»Ekipa, ki jo sestavljajo Davor Užbinec, Sani Bečirović in Slaven Rimac, bo tista, ki bo dokazala, da se bo v Ljubljani igrala izjemna košarka. Želja vseh je, da bomo v Ljubljani spremljali vrhunske tekme in ekipni duh ter bili vzor in motivacija mladim košarkarjem, obenem pa pomagali pri razvoju novih, najboljših košarkarjev,« obljublja Tomaž Berločnik.

Kdo je novi trener Slaven Rimac? Nekdanji hrvaški reprezentant je športno pot sklenil leta 2012, že naslednje leto pa se lotil trenerskih izzivov, ko je prevzel mesto pomočnika glavnega trenerja v hrvaški reprezentanci in Ciboni. Istega leta je pri Ciboni zasedel mesto glavnega trenerja in v sezoni 2013/14 osvojil naslov prvaka lige ABA. Predlani se je kot pomočnik glavnega trenerja Jureta Zdovca preselil k Cedeviti. V zadnji sezoni je bil Rimac glavni trener Cedevite, s katero je bil polfinalist lige ABA.